Начин на приготвяне
Нарежете месото на порции, а лука - на кубчета.
В тиган сипете олио и запържете 1/2 от лука. Добавете парчетата месо и хубаво ги запържете.
Прибавете останалия лук, сол и черен пипер. След като се запържи, добавете доматите обелени и нарязани на ситно. Прибавете червения пипер и налейте вода, колкото да покрие месото.
Оставете да ври 10 минути.
Добавете нарязаните на филийки гъби и чубрицата.
Оставете яхнията да ври около 30 минути. След това прибавете маслините и след няколко минути - нарязаните картофи.
След 20 минути яхнията със свинско е готова, свалете от котлона и поръсете с нарязан магданоз.
Пиринската яхния е готова.
Адаптирано от книгата От супата до десерта