Начин на приготвяне
В купата, в която ще приготвяме тестото за бухтичките, сипваме кисело мляко (1 с.л. с връх ). Прибавяме сода за хляб (1 ч.л. ) и когато шупне, сипваме разбити яйца (2 бр ).
Прибавяме изварата (150 г) и разбъркваме добре. Като продължаваме да разбиваме, сипваме постепенно, лъжица по лъжица, пресято бяло брашно (100 г приблизително).
Трябва да получим гъсто, лепкаво тесто. В по-малък, подходящ за пържене, съд наливаме олио. Нагряваме на умерена температура и от тестото гребваме с чаена лъжичка и пускаме в олиото, като си помагаме с друга лъжичка да избутаме тестото.
Пържим бухтичките, като внимателно разбъркваме, да се изпържат златисто от всички страни. Когато са готови, изваждаме от олиото с надупчена голяма лъжица и слагаме върху скаричка. Готовите бухтички сервираме със сирене или с мед, а който предпочита, може и да комбинира вкусовете.