Начин на приготвяне
От маята, млякото, яйцата, олиото, оцета и брашното (солта е премесена с брашното)се замесва меко тесто. Разделя се на 12 топчета.
Всяко едно топче се разточва с точилка на питка около 12 - 15 см и хубаво се намазва с олио от двете страни. Подреждат се в тавичка и се покриват, да не изсъхва тестото.
Престояват 30 мин. През това време приготвяме плънката, от яйцата и натрошаваме сиренето, разбъркваме хубаво.
На масата постиламе кърпа с помощта на която по - лесно ще навиваме корите.
Взимаме една питка и започваме отвътре навън да разтягаме и раздърпваме, като се движим в кръг, така докато получим хубава и тънка кора.
Напръскваме с няколко лъжици мазнина, слагаме от плънката (трябва да ни стигне за всички кори) и с помощта на кърпата завиваме на руло, леко усукваме и слагаме в намазана с олио тава.
Подреждаме на охлюв. Печем на 170 градуса в предварително загряла фурна, до хубав цвят.
Топлата вита баница напръскваме със студена вода и покриваме с чиста кърпа, задушаваме за 15 мин..