Начин на приготвяне
Замесваме тестото от изброените продукти, разделяме на 8 равни топки, които намазваме обилно с олио.
Покриваме с найлон и приготвяме плънката.
В купа разбиваме яйцата и сиренето и в отделен съд разтопяваме маслото, но не само да се разтопи, а малко повечко (по този начин има по-хубав аромат).
Застиламе тава с хартия за печене или я намазваме с масло/олио и започваме да разтегляме всяка топка тесто до тънкост, като краищата се изрязват или късат.
Поръсваме точените кори за баница с разтопеното масло и яйцата и сиренето, навиваме и поставяме в средата на тавата.
Останалите по същия начин в кръг около това в средата, докато оформим домашната вита баница.
Намазваме точената баница с яйце и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
След това покриваме с кърпа класическата дърпана баница.
Коментари