Пестил от сини сливи с канела

16/12/2019
"Така правеше баба пестила "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 624
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сини сливите от костилките. Заварете ги леко в тенджера, докато променят цвета си. Пасирайте с помощта на пасатор, до получаването на гъста каша. Прибавете канелата.

Застелете две тави с домакинска хартия. Намажете хартията с олио. Разделете сместа на две части по равно и я изсипете в тавите.

Сложете тавите във фурна, загрята на 50 градуса, с вентилатор за около 30 минути.

Извадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място.

Пестилът от сини сливи с канела е готов.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар