Начин на приготвяне
Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета. Задушаваме я в тенджера с малко вода до омекване. Намачкваме я на пюре и добавяме меда. Разбъркваме и оставяме малко да изстине.
Разбиваме яйцата в купа със захарта и добавяме изварата. Разбъркваме до хомогенност. От тази смес сипваме в тавичка с незалепващо покритие, колкото да покрие дъното.
В средата сипваме 2 лъжици от тиквеното пюре, а в средата на пюрето сипваме 1 лъжица заквасена сметана.
Следва отново в средата да сипем от сместа с извара, после в нейната среда тиквено пюре и в центъра - заквасена сметана. Така редуваме до изчерпване на продуктите.
Поставяме тавичката в по-голяма, в която сме сипали вода. Печем до получаване на лека златиста коричка, подобна на тази на крем карамел.
Оставяме десерта за 3-4 часа да се охлади, като можем да го държим и в хладилник.
Вместо един голям десерт можем да направим малки десерти в купички за суфле.