Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Печен крем с тиква

Печен крем с тиква

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Печен крем с тиква
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ужасно много харесваме десертите с тиква, а този е сред любимите ни"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г
  • яйца - 4 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • извара - 300 г
  • заквасена сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета. Задушаваме я в тенджера с малко вода до омекване. Намачкваме я на пюре и добавяме меда. Разбъркваме и оставяме малко да изстине.

Разбиваме яйцата в купа със захарта и добавяме изварата. Разбъркваме до хомогенност. От тази смес сипваме в тавичка с незалепващо покритие, колкото да покрие дъното.

В средата сипваме 2 лъжици от тиквеното пюре, а в средата на пюрето сипваме 1 лъжица заквасена сметана.

Следва отново в средата да сипем от сместа с извара, после в нейната среда тиквено пюре и в центъра - заквасена сметана. Така редуваме до изчерпване на продуктите.

Поставяме тавичката в по-голяма, в която сме сипали вода. Печем до получаване на лека златиста коричка, подобна на тази на крем карамел.

Оставяме десерта за 3-4 часа да се охлади, като можем да го държим и в хладилник.

Вместо един голям десерт можем да направим малки десерти в купички за суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: