Крем-супа от тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Крем-супа от тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една от най-ароматните, богати и плътни кремсупи, които някога сме опитвали - кадифено съвършенство"

Необходими Продукти

  • тиква - 700 гр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 3/4 л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче - настъргано
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - сухо 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на малки парченца.

Кромидът се нарязва и се изпържва в мазнината, добавя се тиквата и се остава леко да се задуши в мазнината, след което се долива бульон, прибавя се дафиновия лист и тиквата се оставя около 20 мин. да поври докато омекне.

Сместа се пасира до получаване на гъста каша като се добавя и сметаната.

Накрая се подправя с черен пипер, индийско орехче, сол, както и лимоновият сок и бялото вино, и вашата тиквена кремсупа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: