Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пъстро пилешко върху картофено канапе

Пъстро пилешко върху картофено канапе

Пъстро пилешко върху картофено канапе
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не само пъстро, но и много вкусно - обещаваме"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бутче
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена
  • чушки - 2 зелени
  • царевица - 200 г консерва
  • картофи - около 1 кг
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • соев сос
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се варят. През това време нарежете месото на хапки. В широк тиган загрейте малко мазнина и сложете месото. Нарежете чушките и лука на жулиени.

Щом месото се запържи от едната страна го разбъркайте. Ще пусне вода и когато тя се изпари добавете зеленчуците. Пържете до готовност на зеленчуците.

Добавете царевицата, черния пипер, соевия сос и сол на вкус. Разбъркайте и махнете от котлона. Изцедете сварените картофи от водата и ги намачкайте с вилица.

Сипете малко мазнина и ги запържете за пет минути, като накрая добавите червения пипер и сол на вкус.

Прехвърлете картофите в голяма чиния и върху тях изсипете готовото месо.

Пъстрото пилешко върху картофено канапе е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Изглежда перфектно! Моите почитания!
16.10.2017 15:56