Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шарен кекс с шоколадова глазура

Шарен кекс с шоколадова глазура

Шарен кекс с шоколадова глазура
Снимка: Таня Арабаджийска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Нали знаете защо някои рецепти стават Класика? Защото са винаги уникално вкусни и любими на всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколадов кувертюр - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. След това прибавяме водата, олиото, брашното (пресято) с бакпулвера и ванилията.

Разбиваме всичко с миксер до получаване на хомогенна смес. Изсипваме половината смес в кексова форма, която предварително е намазнена и набрашнена.

Слагаме да се пече да около 5 минути във фурната, за да хване съвсем лека кора. През това време сме сложили какаото в другата половина на сместта и сме доразбили на ръка.

Вадим формата от фурната, изсипваме кафявата смес върху бялата и слагаме обратно да се пече на 160- 170 градуса за около 40 минути с вентилатор.

След като е изпечен кексът се оставя да изстине. Обръщаме го в подходящ съд и го заливаме с шоколадовия кувертюр, разтопен на водна баня.

Шареният кекс с шоколадова глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: