Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с тиква и кашу

Торта с тиква и кашу

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Торта с тиква и кашу
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Торта с тиква - разбира се, че искате да я опитате"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиква - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • фурми - 10 бр.
  • кокосово брашно - 1 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • За крема
  • тиква - 1 кг
  • брашно от рожков - 3 с.л.
  • мед - 3 - 4 с.л. (на вкус)
  • канела - 1 щипка
  • есенция - 1 мл ванилия
  • кашу - 200 г
  • малини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява и отцежда от водата, но може и да се запече.

Смесваме продуктите за блата без брашното в блендер и пасираме. Добавяме колкото поеме брашно, за да се получи гъста течност, подобна на кексова смес.

Печем в предварително загрята фурна на долен реотан около двайсетина минути. Оставяме блата да се охлади, а през това време приготвяме шоколадовия тиквен крем.

Кашуто се накисва във вода от вечерта. Блендираме продуктите без кашуто до кремообразна гладка смес. Накрая се добавя и кашуто, с цел да остане на парченца.

С шпатула разстеляме крема върху изстиналия блат и прибираме във фризера за два часа да стегне.

Украсяваме с малини или други плодове по желание и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: