Сладкиш с дюли и ром

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Сладкиш с дюли и ром2 / 2
18/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Уникален аромат, който ще ви опияни и ще се влюбите доживот в този разкошен сладкиш"

Необходими Продукти

  • дюли - 3 бр. узрели
  • яйца - 2 бр. (110 г)
  • захар - 100 г
  • сол - щипка
  • стафиди - 50 г
  • ром - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 200 г
  • За заливката
  • масло - 80 г
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се разрязват и се почистват от семенната част, след което се нарязват на филии, подреждат се в тава и се наръсват с 4 с.л захар, след което се запичат в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, олиото с прясното мляко. Яйцата се разбиват със солта и захарта, докато сместа се сгъсти и увеличи обема си.

Добавят се млякото, смесено с олиото, ромът и брашното с бакпулвера. Половината от тестото се насипва на дъното на формата, която предварително сме намазали с олио и сме поръсили с брашно.

Изпечените и охладени дюли се нареждат върху тестото в тавата, поръсват се и стафидите. Останалото тесто се насипва равномерно върху слоя от дюли.

Тавата се слага на средна скара в предварително затоплената фурна на 180 градуса. Пече се до суха клечка.

За заливката маслото се разтопява на слаб огън, към него се добавят последователно захарта и разбитото яйце.

Разбърква се непрекъснато, докато сместа се сгъсти леко и захарта се разтопи. След като сладкишът е изпечен се изважда от фурната и се залива със заливката.

Тавата се връща във фурната и печенето продължава още 15-20 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине напълно, след което се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: