Млечен крем с тиква и нишесте

Мария СимоваМария СимоваГуру112457106214
18/10/2017
"Едно кремче за душата - да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 346
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете нарязаната на парчета тиква в съд с капак, налейте малко вода, добавете маслото, варете на слаб огън (да къкри) под капак до омекване.

Пасирайте тиквата или я прекарайте през сито. Поставете тиквеното пюре в тенджера с незалепващо покритие, налейте 3 ч.ч. от млякото и добавете захарта.

В останалото мляко разтворете нишестето и го добавете към сместа.

Варете до сгъстяване на крема, разпределете го в десертни купички и след като се охлади, гарнирайте със заквасена сметана.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар