Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с тиква и сушени плодове

Пай с тиква и сушени плодове

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пай с тиква и сушени плодове
Снимка: Мария Симова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Гостите ви ще ахнат при вида и аромата на този тиквен пай"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • плънка
  • тиква - 150 г почистена
  • сушени плодове - 1 шепа
  • масло - 50 г
  • захар - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената тиква нарежете на парчета с големина 2 см, и ги наредете в тава с диаметър 20 см. Залейте с разтопеното масло и поръсете със захарта.

Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути, докато омекне тиквата.

Отделно разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете пресятото брашно смесено със бакпулвера, разбъркайте.

В тавата разпределете измитите сушени плодове и разстелете яйчената смес отгоре - равномерно. Върнете тавата в фурната и печете за около 20 минути или до готовност.

Извадете и обърнете внимателно пая в чиния, поръсете с малко пудра захар.

Паят с тиква и сушени плодове е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: