Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Тестени лодчици с плънка

Тестени лодчици с плънка

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312962681
Тестени лодчици с плънка
Снимка: Величка Калева
1 / 2
18/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Дайте простор на въображението си с тези лодчици - каква плънка ще си изберете вие"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 200 мл топла
  • мая - ½ кубче
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - ½ с.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • яйца
  • сирене
  • маслини
  • доматено пюре
  • домати - на резени
  • лук
  • колбас
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се размива маята. Прибавя се захарта и малко брашно. Втасва 15 минути.

В пресятото брашно се прави кладенче и се излива маята, прибавя се содата за хляб, олиото и солта.

От тези продукти се замесва меко тесто. Оставяме го да почине половин час, след което се накъсва на топчета и с ръка се оформят елипси, чийто крайща се навиват.

Плънката е според предпочитанията и наличните продукти. Моите са:

Плънка само от яйца и сирене.

Намазва се дъното на лодчиците с доматено пюре, върху него се поставят листчета колбас, разбити яйца и сирене, резенчетата домати, парченца обезкостени маслини.

Основата на лодчиците се мажe с доматено пюре и последователно се нареждат нарязан на полумесеци, запържен и после задушен в олио, сол и вода лук - докато водата изври; нарязани на колелца дебърцини; задушен лук; резенчета домати; маслини; поръсваме със съвсем мъничко сирене.

Свободното от плънката тесто се маже с яйце и се изпича във фурната до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: