Начин на приготвяне
Тестото се разделя на три топки и всяка се разточва с точилка върху набрашнен плот.
Разточват се три малки пици, като с ръце оформяме лица. Прехвърляме ги в намаслена и поръсена с брашно тавичка.
Намазваме всяка пица с доматено пюре, без да покриваме краищата. Поръсваме със сух риган и босилек.
Отгоре нареждаме свинското филе, нарязано на ивички, върху него нарязания кашкавал, по две колелца от топеното пушено сирене за очи.
От червената чушка изрязваме ивички и правим рогца и уста на лицата, слагаме във всяка уста по малко доматено пюре, отгоре нареждаме остри зъби, изрязани от сварения белтък.
От маслините оформяме очи, нос и вежди.
Поръсваме с малко зехтин пиците и печем в предварително нагорещена на МАХ фурна, на средна решетка и включен вентилатор. Колкото са по-високи градусите, толкова по-добре.
Пекат се до готовност – докато станат хрупкави (около 15 минути).
Много страшните пици за Хелоуин са готови!