Амарант халва с тиква

РАГРАГИноватор32813112
19/10/2017
"Важно е десертът да е вкусен, също така е важно и да е здравословен - а ние съчетахме и двете "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 812
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато заври водата измиваме амаранта с помощта на цедка. Тиквата се настъргва. Прибавяме амаранта и настърганата тиква и варим на умерен огън докато се изпука и набъбне.

Прибавяме млякото и подправката за тиква, разбъркваме през цялото време, за да не загори.

Накрая се добавя и медът (аз сложих около 4-5 супени лъжици), може да се замени с кокосова захар, стевия или кленов сироп, за да запази десертът здравословния и диетичен характер.

Разливаме в купички, охлаждаме за няколко часа в хладилник и сервираме.

Получава се подобен десерт на грис халва, затова и го кръстих амарант халва.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар