Сиропиран какаов сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
19/08/2012
"Мислите, че можете да му устоите? Помислете пак!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 670
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сиропирани Сладкиши

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, разтворената сода в киселото мляко, брашното, какаото и накрая орехите и канелата.

Сипете кексовата смес в тава с хартия за печене. Сложете го да се изпече до суха клечка на 180 градуса загряна фурна.

Готовият сладкиш се оставя да се охлади напълно. За глазурата сметаната се загрява и в нея се разбъркват натрошения шоколад, маслото и какаото.

Бъркайте глазурата, докато леко се охлади и залейте сладкиша с нея. Оставете в хладилник за няколко часа.

Поднесете шоколадовия сладкиш, нарязан на парчета. Всяко парче сиропирайте с 2-3 с.л. сок от ягодов компот и гарнирайте с ягодки.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Pressy
Pressy
09.04.2016 11:51
Допада ми идеята ! Ще се пробва задължително ...
0
0
Zornica
Zornica
11.07.2013 18:26
Сега го сложих да се пече и мисля че ще е доста вкусен особено като го сиропирам и направя глазурата!
0
0
ангеловче
ангеловче
21.03.2013 18:22
олио - 1 - 3 - 1/2 ч.ч. това колко олио е в крайна сметка?
14
0