Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с много шоколад

Шоколадов кекс с много шоколад

Шоколадов кекс с много шоколад
Снимка: Оля Колаклийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Колкото повече шоколад, толкова по-добре Съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сметана - 100 г без захар (сладкарска)
  • какао - 3 с.л.
  • нутела - 3 с.л.
  • вода - 100 мл топла
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - до сгъстяване
  • Заливка
  • бял шоколад - 200 г готварски
  • шоколад - 200 г млечен готварски
  • какао - 3 с.л.
  • сметана - 400 г без захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето, захарта, олиото и какаото се разбиват. Добавя се киселото мляко с лъжица сода.

Нутелата се бърка с топлата вода и се изсипва в сместа. Изсипва се и сметаната и брашното, към което е добавен бакпулверът и всичко се разбърква до получаване на гъста кексова смес.

Пече се в предварително загрята фурна на 150 градуса първите 5 минути, след това се допича на 180 градуса до суха клечка.

Докато се пече кексът пригответе заливката по следния начин: Сипвате сметаната в съд и слагате на котлона до заграване.

Дърпате сметаната и прибавяте шоколада и какаото. Трябва да се получи малко по рядко от течен шоколад.

Когато кексът е готов изчаквате 20 минути, дупчите с вилица навсякъде и заливате.

Шоколадовият кекс с много шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: