Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Маслен сос с червени домати

Маслен сос с червени домати

Маслен сос с червени домати
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лесен за приготвяне универсален сос, с който печеното месо, рибата или макароните ще станат още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • сол - 1 щипка
  • захар - ч.л.
  • копър - 1 връзка
  • масло - 125 гр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на средни парчета и ги сложете на огъня без да наливате вода.

Добавете щипка сол, лъжичка захар и една връзка (добре завързана) копър.

Оставете доматите да врат, докато омекнат, след което свалете от огъня, извадете копъра и ги пасирайте с пасатора.

Ако желаете може да ги претриете и през цедка.

Върнете доматения сос на огъня и варете докато се сгъсти, като го разбърквате периодично.

Когато сосът добие желаната гъстота го махнете от огъня и прибавете едно пакетче масло и една лъжичка смлян черен пипер.

Разбъркайте добре соса, опитайте го и ако е необходимо добавете още сол.

Поднесете го към печено месо, риба, макарони и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: