Тарт Татен с моцарела, стафиди и круша

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
12
30
3
20/10/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розмаринът се наситнява и заедно със студеното масло, нарязано на парчета, се обърква с пресятото брашно, солта и захарта и с ръце всичко се прави на трохи.

Добавя се водата и тестото се събира на топка. От тестото се оформя топка и се оставя се в хладилник за 15 минути да стегне. Крушите се обелват, почистват се от семената и се разрязват се на тънки резенчета.

Захарта се загрява до получаване на карамел, прибавя се маслото, разбърква се, слагат се крушите и лимоновият сок.

Оставят се няколко минути, докато карамелът хубаво ги облее. Подреждат се в кръгла форма плътно. Отгоре се налива и карамелът от съда.

Моцарелата се нарязва на тънки филийки и се подрежда върху крушите, наръсват се и стафидите.

Тестото се разточва с точилка, с малко по-голям диаметър от формата за печене, навива се на точилката и се разстила върху крушите, като краищата му се подвиват навътре.

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, за около 30 минути докато кората се зачерви. Когато е готов, се оставя във формата за да се охлади и се обръща.

Нарязва се на триъгълни парчета и се поднася със сладолед или сметана по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар