Начин на приготвяне
Сваряваме пилето и отделяме всичкото месо, като го накъсваме на малки парчета. Почистваме дюлите и ги нарязваме на кубчета.
Сипваме ги в тенджера и заливаме с малко вода. Варим ги на слаб огън, като внимаваме да не останат без вода, в същото време в тенджерата не трябва да има прекалено много вода, за да не станат на каша трябва да се задушават.
Когато дюлите поомекнат леко, изцеждаме сока от нара и го сипваме вътре.
Добавяме и зехтина и пилешкото и продължаваме да задушаваме, до момента, когато течността се изпари и остане само малко сос.
Подправяме със сол и черен пипер и дръпваме от котлона. Затваряме капака и оставяме за 10 минути. След това сервираме.