Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със сос от нар и дюли

Пиле със сос от нар и дюли

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пиле със сос от нар и дюли
Снимка: Анонимен
1 / 2
21/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Неправилно сме готвили пилето досега, сега разбираме, че е най-вкусно със сос от нар и дюли"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • целина - 50 г
  • дюли - 4 бр.
  • нар - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето и отделяме всичкото месо, като го накъсваме на малки парчета. Почистваме дюлите и ги нарязваме на кубчета.

Сипваме ги в тенджера и заливаме с малко вода. Варим ги на слаб огън, като внимаваме да не останат без вода, в същото време в тенджерата не трябва да има прекалено много вода, за да не станат на каша трябва да се задушават.

Когато дюлите поомекнат леко, изцеждаме сока от нара и го сипваме вътре.

Добавяме и зехтина и пилешкото и продължаваме да задушаваме, до момента, когато течността се изпари и остане само малко сос.

Подправяме със сол и черен пипер и дръпваме от котлона. Затваряме капака и оставяме за 10 минути. След това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: