Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилешките долни бутчета.
В тенджера добавете олиото и когато се сгорещи, прибавете пилешкото. Запържете бутчетата от всички страни. Лука нарежете на полумесеци, а морковите на ситно.
Дюлите почистете от семките и нараняване и нарежете на дебели полумесеци 1/6 или 1/8.
След това извадете месото и в същата тенджера прибавете лука и запържете и добавете морковите. Подправете със сол, черен и червен пипер.
Прибавете и дафиновите листа, листата мащерка и скилидките чесън нарязани на филийки.
Поставете и пилешките бутчета, доматеното пюре, бялото вино и парчетата дюля.
Оставете ястието с пиле на къкри на тих огън за 30 минути.
При сервиране поръсете пиле с лук и дюли с предварително нарязания магданоз.
Вижте още как се прави вкусно свинско с ябълки или научете за какво са полезни листата от дюла и защо да пием повече сок от дюли.