Бял хляб в хлебопекарна

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
84
354
308
186
3
22/10/2017
"Това е то - просто натискаш копчето и на обяд семейството ще хапне топъл домашен хляб с пухкава коричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене190 мин.
Общо200 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 210
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата80
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл. хладка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • брашно - 450 г тип 500
  • суха мая - 1 ч.л. или 8 г жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната по реда, който съм ги написала, за да може маята да няма контакт с водата.

След което машината (хлебопекарната) се включва, избира се програма и тя сама си бърка, втасва и изпича. Това са продукти за 700 г хляб. Процеса продължава 3 ч. и 10 мин.

След това се изважда от хлебопекарната и се оставя за около 1 час да поизстине, за да не става клисав.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
За хубаво тесто използвайте това:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rusi Petrov
Rusi Petrov
17.06.2019 23:33
1 супена лъжица сол е много!!!...и маята е малко...слага се минимум около 10гр...при толкова много сол, ферментацията ще протича бавно ..
0
0
Мария Доева
Мария Доева
10.07.2019 14:46
Маята си е колкото пише само солта е 1ч.л не 1 с.л
0
0
Мария Доева
Мария Доева
10.07.2019 14:44
Сбъркала съм вместо чаена съм написала супена!
0
0