Бял хляб в хлебопекарна

Мария
отМарияЧирак6211512
"Това е то - просто натискаш копчето и на обяд семейството ще хапне топъл домашен хляб с пухкава коричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене190 мин.
Общо200 мин.
Порции7
  • Преглеждания общо8 792
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата188
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл. хладка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • брашно - 450 г тип 500
  • суха мая - 1 ч.л. или 8 г жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната по реда, който съм ги написала, за да може маята да няма контакт с водата.

След което машината (хлебопекарната) се включва, избира се програма и тя сама си бърка, втасва и изпича. Това са продукти за 700 г хляб. Процеса продължава 3 ч. и 10 мин.

След това се изважда от хлебопекарната и се оставя за около 1 час да поизстине, за да не става клисав.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар