Начин на приготвяне
Маята се размива с малко мляко и захарта и се оставя да бухне. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат леко разтопеното масло, маята, едно разбито яйце и останалото мляко, което се прибавя на порции.
Замесва се меко тесто, ако лепне, се прибавя още малко брашно. Тестото се оформя като топка и се меси около 15 минути. Слага се в купа и се завива с намазано с олио полиетиленово фолио.
Оставя се на топло, докато бухне и удвои размера си. Меси се още 10 мин. и се оформя като хляб. Слага се в намазана с олио и поръсена с брашно форма за печене и се оставя отново да втасва.
Намазва се с разбития жълтък на второто яйце, като се внимава да не се натиска, за да не спадне тестото. Пече се в предварително загрята до 220°С фурна 10 минути.
Температурата се намалява на 190°С и се пече още 25 минути. Изпеченият хляб се обръща върху решетка.