Начин на приготвяне
Крушата се обелва и нарязва на резенчета в купа. Залива се с вишновка, поръсваме с канела и кафява захар. Оставя се да поеме ароматите.
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта, добавя се гореща вода, а след това и олио, ванилия. Разбива се още малко с миксера и прибавяме брашното с бакпулвера.
Разбърква се с лъжица на кексово тесто. В широка тава върху хартия за печене с лъжица се сипва по малко тук-там от бялата смес и печем за 5 минути в загрята на 180 градуса фурна.
В останалата смес се добавя какаото и се разбърква много добре, за да няма бучки.
Изважда се тавата и върху белите петна се залива с какаовото тесто. Връща се във фурната и печем до суха клечка - при мен за 12 минути. Изважда се блатът върху влажна кърпа и се навива на руло, шарката да е отгоре.
Развива се и нарязваме по дължина на 2 ленти, а всяка се реже на 6 правоъгълника. В купа се разбива сметана с пудра захар, добавяме и крем ванилия без варене, разбива се с миксера до средно мек крем.
Всеки правоъгълник се намазва със сметана, в края се поставя резен круша и навиваме на мини рулца.
Оставяме да се охладят и сервираме с горещо кафе.
Това сладко руло е вкусно и ефектно!
Мини рулцата с круша и сметана са готови.