Тиквен огретен

22/12/2019
"Обещаваме, че ще е вкусно, но вие опитайте, за да се уверите и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 865
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Огретен

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и сварява на пара за 15-тина минутки.

В купа се разбиват яйцата, млякото, триците, настърганото сирене или кашкавал и магданозът.

После се добавят: тиквата, междувременно кипнатите в посолена вода и нарязани гъби, разтопената лъжица масло, чесънът и подправките - всичко се намачква и разбърква добре.

Сместа се изсипва в тава и огренът се пече до зачервяване, около 30-тина минутки.

Тиквеният огретен е готов.

Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
31.35 лв.
Виж ››

Щом има алуминиева тава с керамично покритие, нямате извинение да не приготвяте здравословна домашна храна. Тази правоъгълна тава е с удобни размери, незалепващо покритие стилен червен цвят. Алуминиевата тава дава възможност за готвене с по-малко мазнина, което прави храната по-полезна и вкусна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.10.2017 19:13
Много ти е хубава рецептата, само ако ми позволиш бих те посъветвала да ползваш по малка тавичка, така няма да е така разлят, ще получи височина и ще бъде по пухкав
0
0
Симеон Христов Кънев
Да, така е, следващия път :-)
0
0