Сладка тиква

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Сладка тиква
Снимка: Savina Dimitrova
2 / 4
23/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Десертът е готов!"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 10 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 40 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на ленти с дебелина 2 см. От всяко парче се режат нови с еднаква дебелина 0.5 см.

Тиквата се поръсва с брашното и се обърква добре. В тава се слага 1 с. л. от олиото и започва да се нарежда тиквата.

Нареждат се парче до парче. Когато се запълни тавата, тиквата се поръсва със захарта. В купа се разбива яйцето, добавя се ванилията, останалото олио и водата. Разбърква се добре.

Със супена лъжица се полива върху тиквата. Захарта трябва навсякъде да бъде мокра. Пече се на 250 градуса за около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: