Грис халва със стафиди

23/10/2017
"Класически десерт със свежа нотка, която ще ви накара да поискате да го приготвяте пак и пак, и пак "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 027
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • грис - 2 ч.ч.
  • HOSSO - 15 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропа
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред си приготвяме сиропа.

След това запържваме гриса в олиото до светлокафяво и към него прибавяме сиропа, докато е още на котлона.

Добавяме ванилията и стафидите и продължаваме да бъркаме докато се сгъсти.

Махаме от котлона и изсипваме сместа в подходяща тава. Ако искаме грис халвата да е по-дебела я изсипваме в по-малка тава. Всеки както пожелае.

След като изстине се нарязва на парчета и се поръсва с кокосовите стърготини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар