Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Халва»Грис халва със стафиди

Грис халва със стафиди

Грис халва със стафиди1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класически десерт със свежа нотка, която ще ви накара да поискате да го приготвяте пак и пак, и пак"

Необходими Продукти

  • грис - 2 ч.ч.
  • олио - 15 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропа
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред си приготвяме сиропа.

След това запържваме гриса в олиото до светло-кафяво и към него прибавяме сиропа, докато е още на котлона.

Добавяме ванилията и стафидите и продължаваме да бъркаме докато се сгъсти.

Махаме от котлона и изсипваме сместа в подходяща тава. Ако искаме грис халвата да е по-дебела я изсипваме в по-малка тава. Всеки както пожелае.

След като изстине се нарязва на парчета и се поръсва с кокосовите стърготини.

Грис халвата със стафиди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: