Оризов пудинг с карамелизирана круша и орехи

23/10/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055711
"Десерт за шампиони, който непременно трябва да опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ПУДИНГ
  • ориз - 1/4 ч ч. Арборио
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1/2 ч. ч. кристал
  • лимонова кора - цяло парче кора от 1 лимон
  • ванилия - 1 ч. л. екстракт
  • КРУШИ
  • круши - 2 бр. светли жълто - зелени (сорт Уилямс)
  • вода - 1 литър
  • захар - 200 г кристал
  • канела - пръчка
  • ванилия - 1 ч. л. екстракт
  • звездовиден анасон
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • чай - сух чай от какаови зърна
  • ром - 1 капачка
  • КАРАМЕЛ
  • масло - 25 г
  • захар - 25 г кристал
  • мед - 2 с. л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва предварително за 1/2 час в хладка вода. Млякото се сгорещява и се добавя оризът и канелата.

Оставя се на умерен котлон за 30 минути, като периодично се разбърква. След това време се добавя захарта, лимоновата кора, ванилията и се вари за още 30 минути, отново се разбърква периодично.

Крушите се обелват, като им се оставя дръжката за декорация. Водата се кипва със захарта и ванилията, звездовиден анасон, сух чай от какаови зърна, лимонова кора, портокалова кора и ром.

Добавят се и крушите. Оставят се да къкрят, докато остър нож преминава свободно през тях. Изваждат се и се оставят настрана.

В тенджера се слага маслото и се поръсва със захарта, а отгоре разполовените круши. Добавя се течен мед и шепа орехи. Оставят се да се карамелизират, като се обръщат от двете страни.

След това се разпределя оризът по купичките и се поставя карамелената круша.

Източник: Lussi`s World of Artcraftподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар