Начин на приготвяне
Млякото, олиото и захарта се разбиват с тел. Добавя се пресятото какао и отново се разбърква до еднородност.
Сместа се разделя на две равни части. В едната част се добавят яйцата, брашното и бакпулвера - разбърква се хубаво отново с тел.
Тази се изсипва във форма 22 см - по възможност правоъгълна, като преди това се намазва с масло и леко се поръсва с брашно.
Сладкишът се изпича за около 20-25 минути до суха клечка на 180 градуса. Когато се изпече, той се залива с отделената смес.
След два часа сладкишът е готов за хапване.
Аз го украсих с приготвена суха сметана според указанието и посипах със цветни кокосови стърготини.
Коментари
Това е ретро сладкиш от тефтера на майка ми..така че без тези съчинения като редактирате..