Орехова торта с ванилов крем и ягоди

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
24/10/2017
"Само при вида на тази торта ни се приисква да имаме поне два стомаха "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с половината захар, след което прибавете водата, която предварително сте кипнали, и бъркайте до получаване на гъста смес.

Белтъците разбийте на сняг и добавете останалата захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг. Смесете постепенно и внимателно белтъците и жълтъците, заедно с предварително пресятото брашно, смлените орехи и ваниловата захар.

Сложете тестото в предварително намазнена и набрашнена тава, която е желателно да е по-голяма. Печете в умерено загрята фурна. Когато е готов и изстинал, го нарежете на два или три блата в зависимост от това колко искате да е голяма тортата.

За крема първо трябва да сложите ваниловата есенция и какаото в половината мляко. Останалото мляко поставете в тенджара и сварете. Когато е готово, внимателно поставете на тънка струйка млякото с какаото, като непрекъснато бъркате. Прибавете захарта, маслото, което слагайте на части, жълтъка и върнете на котлона, който предварително сте намалили, и бъркайте, докато се получи крем.

Когато кремът е готов, го оставете леко да изстине и сглобете тортата.

Намажете тортата с останалия ви крем, поръсете я цялата с орехи и по цялата ѝ окръжност подредете ягоди. В средата направете още едно кръгче с ягоди и по средата сложете орехи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар