Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта с помощта на миксер, след това добавяме бакпулвера и брашното. След като стане хомогенна смес, в тавичка, в която предварително сме застелили с готварска хартия, изсипваме сместа и печем в загрята фурна на 150 градуса за около 25 мин.
Готовият блат, след като поизстине, се изважда от тавата и отлепяме от хартията, разрязва се на два по-тънки блата.
За крема с част от студеното мляко разбиваме нишестето и брашното, прибавяме жълтъците.
Останалото мляко със захарта се слага на котлона, когато загрее, се прибавя през цедка частта със студеното мляко и нишестето, разбърква се непрекъснато до сгъстяване на слаб огън.
Махаме от котлона и като изстине малко, добавяме маслото и разбъркваме.
Ягодите нарязваме на парчета и върху единия блат мажем от крема и редим от ягодите, слагаме другия блат отгоре и намазваме с останалата част от крема.