Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с половината захар, след което прибавете водата, която предварително сте кипнали, и бъркайте до получаване на гъста смес.
Белтъците разбийте на сняг и добавете останалата захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг. Смесете постепенно и внимателно белтъците и жълтъците, заедно с предварително пресятото брашно, смлените орехи и ваниловата захар.
Сложете тестото в предварително намазнена и набрашнена тава, която е желателно да е по-голяма. Печете в умерено загрята фурна. Когато е готов и изстинал, го нарежете на два или три блата в зависимост от това колко искате да е голяма тортата.
За крема първо трябва да сложите ваниловата есенция и какаото в половината мляко. Останалото мляко поставете в тенджара и сварете. Когато е готово, внимателно поставете на тънка струйка млякото с какаото, като непрекъснато бъркате. Прибавете захарта, маслото, което слагайте на части, жълтъка и върнете на котлона, който предварително сте намалили, и бъркайте, докато се получи крем.
Когато кремът е готов, го оставете леко да изстине и сглобете тортата.
Намажете тортата с останалия ви крем, поръсете я цялата с орехи и по цялата ѝ окръжност подредете ягоди. В средата направете още едно кръгче с ягоди и по средата сложете орехи.