Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Трипластов пай с кайма

Трипластов пай с кайма

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Трипластов пай с кайма2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ще харесате всеки от пластовете, но ще се влюбите в цялостната комбинация"

Необходими Продукти

  • [1 - ви пласт]
  • кайма - 500 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • [2 - ри пласт]
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек
  • риган
  • [3 - ти пласт]
  • картофи - 500 г
  • масло - 1 бучка с големината на орех
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с нарязаните на ситно морков, лук. Прибавяме яйцето и подправките и омесваме добре. Разстиламе каймата върху намазан с мазнина кръгъл съд - тава, йенска тенджера, форма за пай.

Запичаме този пласт за около 15 мин. През това време в загрята мазнина запържваме скълцан чесън. Към него прибавяме доматено пюре с малко вода и подправяме на вкус.

Този сос изсипваме върху каймата като втори пласт.

Сварените предварително картофи намачкваме с маслото, слагаме сол на вкус и тях разстиламе като трети пласт.

Най-отгоре слагаме настърган кашкавал и запичаме соления пай за още около 15-20 мин.

Трипластовият пай с кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: