Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с Дулсе де лече и карамелизирани ядки

Торта с Дулсе де лече и карамелизирани ядки

Торта с Дулсе де лече и карамелизирани ядки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Обещаваме никога да не си помислим за диета, само ни дайте едно парче от тази великолепна торта Дулсе де лече"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • орехи - 180 г смлени
  • галета - 20 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • дулсе де лече - 1 консерва /394 г/
  • сметана - 1 ч.ч. сладкарска неподсладена
  • ванилия - 1 бр.
  • за глазурата
  • сметана - 100 г неподсладена
  • натурален шоколад - 100 г
  • масло - 20 г
  • карамелизирани ядки - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг, като добавите половината захар, когато започне да се сгъстява.

В друга купа разбийте жълтиците с станалата захар. Смесете орехите, ванилията и галетата. С помощта на шпатула смесете белтъците, жълтъците и сместа с орехите. Изсипете блата във форма и изпечете на 180 градуса за 20 минути.

За крема разбийте сметана с ванилията. Добавете с помощта на шпатула консервата дулсе де лече.

Сглобете тортата, като върху готовия охладен блат сложите карамелизирани ядки и всичкия крем отгоре.

Загладете и оставете в хладилника, за да стегне.

Направете глазура от сметаната, шоколада и маслото, като сложите всичко на котлона да се разтопи и стане на гладък крем.

Готовата охладена торта залейте с леко охладения шоколадов крем. Покрийте страните на тортата с карамелизирани ядки.

Тортата с Дулсе де лече и карамелизирани ядки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: