Пържени пипала на октопод

ИввИввЧирак57275
25/10/2017
"С тези пипала колко бяло вино сме изпили, направо ни е срам да си признаем "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 997
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • октопод - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 4 с.л
  • риган - или други подправки по избор
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете октопода, като премахнете кожата му. Варете октопода около 30 минути.

През това време пригответе дресинга от олиото, накълцания на много ситно (или пасиран) чесън, сол, черен пипер, половината от изцедения лимонов сок и ригана (подправки по избор).

Извадете сварения октопод и изрежете пипалата му, залейте с дресинга и оставете да се маринова около 60-90 минути, като покриете съда с фолио.

Овкусените пипала се пържат (запичат) на обикновен тиган или на грил тиган (аз лично ги направих на грил тиган) за около10 -15 минути.

Готовите пипала ги сложете в чиния, залейте ги с останалата половина от лимоновия сок и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар