Свинско месо с моркови и ориз

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
7
25/10/2017
"Непретенциозно и вкусно - перфектното ястие, приготвено за по-малко от час "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 739
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • ориз - 1/2 ч.ч. сварен
  • олио
  • универсална подправка - зеленчукова подправка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета. В тиган се сипва малко олио и се слага на котлона да се загрее.

След като олиото се загрее се прибавя нарязаното свинско месо.

Месото се поръсва със зеленчуковата подправка. Запържва се докато е напълно готово.

През това време се нарязват на малки кубчета морковите и чушките.

След като е готово месото се прибавят нарязаните зеленчуци. Разбърква се от време на време. След като зеленчуците омекнат се прибавя и свареният ориз. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Разбърква се.

Сервира се топло.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар