Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Бутербанички с кайма и праз

Бутербанички с кайма и праз

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Бутербанички с кайма и праз
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Само стойте и гледайте какви банички ще направим за нула време"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет /2 листа/
  • кайма - 300 г смес
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чушка - 1 бр. прясна
  • червен пипир - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 100 мл
  • чубрица
  • сол
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото трябва да се размрази на стайна температура.

Почистените моркови, лук и чушка се нарязват на ситно и се запържват до омекване в сгорещеното олио.

Към тях се добавя каймата и се пържи до готовност, прибавят се подправките.

В продълговата тавичка се постила хартия за печене и се поставя цял единият лист от бутертестото.

Върху него равномерно се разпределя плънката от кайма и се завива с втория лист тесто.

Жълтъкът се разбива с 1 ч.л. олио и с четка се намазва баницата, разрязва се на правоъгълни парчета и баничките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят.

Бутербаничките с кайма и праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: