Начин на приготвяне
Тиквичките нарязваме на кръгчета и оставяме върху кърпа или кухненска хартия да се отцедят от водата.
Запържваме моркова и лука - нарязани предварително на ситно.
В тигана при зеленчуците добавяме каймата и прибавяме 2 с.л. вода.Така каймата по-лесно ще стане на трохи. Запържваме. Подправяме доматено пюре, а при необходимост разреждаме с малко вода.
В правоъгълна и намаслена тава започваме да редим продуктите за запеканката, като редуваме пласт от тиквички и пласт с кайма. Последният ред трябва да е от тиквички.
Печем на 180-200 градуса за около 30-35 мин. Изваждаме редената мусака и я заливаме със смес от разбитите яйца, мляко и брашно.
Допичаме, докато заливката добие златист цвят.
Реденката с кайма и тиквички е много вкусна.