Начин на приготвяне
Обелваме и измиваме картофите, след което ги рендосваме на едро ренде. Прехвърляме ги в купа, като към тях добавяме брашното + 1 ч.л. сол. Размачкваме ги с ръце и ги оставяме настрани.
Следва приготвянето на каймата. Загряваме 2 с.л. олио в тиган и прехвърляме каймата при него. Запържваме я за около 5 мин. Добавяме щипка сол и нарязания на ситно пресен чесън. Оставяме за 2-3 мин така на котлона, за да поеме аромата, и преместваме.
Дойде ред на тиквичките и морковите. Измиваме ги добре. Морковите белим, но тиквичките - не. Рендосваме ги на голямо ренде и ги прехвърляме в купа.
Овкусяваме ги с малко сол и 1/2 от наситнения копър. Разбъркваме.
Подреждане на реденката:
Взимаме тава и я намазняваме. Първо разпределяме плътно картофената смес. Отгоре посипваме равномерно от каймата. Накрая покриваме с тиквичките и морковите. Притискаме леко с ръце.
Печем на 180 градуса за около час.
През това време си приготвяме заливката, като смесваме киселото мляко, яйцата и галетата.
Малко преди ястието да е готово, го заливаме и оставяме за още 10-на мин. Накрая поръсваме с останалия копър.
Да Ви е сладко!