Начин на приготвяне
Нарязах тиквичките на тънки ленти и ги изпекох във фурната. Пекох на три пъти, но става бързо. В тавата сложих хартия за печене. Леко намазнявам тиквичките. Слагам да се пекат на най-ниското равнище, близо до реотана на 200 градуса. По някое време ги обръщам.
Свинската кайма се запържва хубаво. Подправям с подправките и доматената паста. Когато се свали от котлона, се прибавят пресният лук и магданозът. Накрая към каймата се добавя заквасената сметана и се обърква.
Започва реденето. Слагам два реда тиквички, защото са тънки. След това добавям от каймата и настърган кашкавал. Отгоре пак два реда тиквички, кайма и завършвам с кашкавал. Пека запеканката с кайма във фурната на 180 градуса 20 минути, накрая включих само горния реотан да се запече кашкавалът отгоре.
Забележка! За нарязването на тиквичките ползвах ренде и затова станаха тънки. Ако се нарежат по-дебели, може и на един ред да се редят.
Посочените продукти в рецептата са за три тавички с размери 17 на 11, 5 см.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия