Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Паста с кайма, гъби и броколи на фурна

Паста с кайма, гъби и броколи на фурна

Паста с кайма, гъби и броколи на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вкус и аромат, които ще надминат всичките ви очаквания"

Необходими Продукти

  • фусили - 400 г
  • броколи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • кайма - 300 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • кашкавал - 150 г
  • чедър - 150 г сирене
  • горчица - 1 ч.л.
  • галета - 1/4 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо броколите се разделят на розички и се варят в подсолена вода за около 3-4 мин. След това, за да запазят зеления си цвят, се топват в студена вода. В подсолена вода се вари и пастата, но за кратко, защото после ще се пече.

В голям тиган се загрява мазнината и се сотира първо лукът, после почистените и нарязани на филийки гъби. Прибавя се каймата, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре. Готви се, докато каймата побелее.

В малка тенджерка се запържват три супени лъжици брашно. На тънка струйка се налива прясното мляко, разбърква се и се оставя сосът да се сгъсти.

Към соса се прибавя кашкавалът, сиренето чедър (оставяме си малко от тях за поръсване) и горчицата. Ако е необходимо, се добавя малко сол.

Сосът се смесва с пастата, броколите, гъбите и каймата.

Разбърква се, да се смесят хубаво продуктите, след което се прехвърлят в тавичка. Отгоре ястието се поръсва с галета и останалия кашкавал и сирене.

Пече се на 200 градуса, докато ястието получи хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: