Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното, добавяме солта и разбъркваме, оформяме кладенче.
Отделно разтваряме маята и захарта в топлата вода, покриваме съда и оставяме за 15 минути да шупне.
В кладенчето при брашното, прибавяме разбитите яйце и белтък с вилица, мекото масло, прясното мляко и шупналата мая, замесваме меко тесто за пица.
Покриваме тестото и оставяме на топло за 30 минути.
Върху набрашнен плот, поставяме втасалото тесто и разточваме правоъгълна кора. Върху нея настържете на едро ренде кашкавала, разпределете равномерно предварително нарязаните на малки кубчета чушки, а върху тях и обелените и нарязани на кубчета домати.
Отгоре настържете сиренето и сгънете кората на три. С нож нарежете затворената кора на 8 равни правоъгълни парчета и подредете в тава, покрита с хартия за печене, оставете за 20 минути да починат.
Намажете затворените пици с разбития жълтък, поръсете с нарязани чушки и домати и поставете филийка от маслина, поръсете с настърган кашкавал.
Поставете тавата със закуските в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяв цвят за около 25 минути.
Чудни меки и пухкави затворени пици!