Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Меки и пухкави затворени пици

Меки и пухкави затворени пици

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Меки и пухкави затворени пици
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Затворени пици за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 2 с.л. равни
  • масло - 30 г меко
  • прясно мляко - 100 мл топло
  • яйца - 1 бр.+ 1 белтък
  • вода - 150 мл топла
  • плънка
  • кашкавал - около 100 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, добавяме солта и разбъркваме, оформяме кладенче.

Отделно разтваряме маята и захарта в топлата вода, покриваме съда и оставяме за 15 минути да шупне.

В кладенчето при брашното, прибавяме разбитите яйце и белтък с вилица, мекото масло, прясното мляко и шупналата мая, замесваме меко тесто за пица.

Покриваме тестото и оставяме на топло за 30 минути.

Върху набрашнен плот, поставяме втасалото тесто и разточваме правоъгълна кора. Върху нея настържете на едро ренде кашкавала, разпределете равномерно предварително нарязаните на малки кубчета чушки, а върху тях и обелените и нарязани на кубчета домати.

Отгоре настържете сиренето и сгънете кората на три. С нож нарежете затворената кора на 8 равни правоъгълни парчета и подредете в тава, покрита с хартия за печене, оставете за 20 минути да починат.

Намажете затворените пици с разбития жълтък, поръсете с нарязани чушки и домати и поставете филийка от маслина, поръсете с настърган кашкавал.

Поставете тавата със закуските в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяв цвят за около 25 минути.

Чудни меки и пухкави затворени пици!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: