Телешко шкембе яхния

Бай СтавриБай СтавриНовак
24/08/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 967
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шкембето и го сложете да се свари до омекване във вода. Отцедете го и го нарежете на тънки ивици.

Загрейте мазнината и запържете накълцания лук, настъргания морков, нарязаната ситно чушка и добавете нахута.

След това добавете брашното и червен пипер на око, като добре разбъркате.

Добавете шкембето, карамфилчетата, доматения сос, накълцания магданоз и долейте 2 ч.ч. от бульона на шкембето.

Оставете всичко да се вари още около 30 минути. Поднесете телешкото шкембе яхния с настърган кашкавал и малко нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар