Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешко шкембе яхния

Телешко шкембе яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Телешко шкембе яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Различен прочит на вкусното ни шкембе - този път на яхния с нахут - рецепта, която обезателно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • шкембе - 1 кг телешко
  • лук - 2 - 3 глави
  • нахут - 1/2 ч.ч. от консерва
  • чушки - 1 брой
  • моркови - 1 малък
  • мазнина - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - на око
  • карамфил - 2 зрънца
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • бульон - 2 ч.ч. от варенето на шкембето
  • кашкавал - настърган, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шкембето и го сложете да се свари до омекване във вода. Отцедете го и го нарежете на тънки ивици.

Загрейте мазнината и запържете накълцания лук, настъргания морков, нарязаната ситно чушка и добавете нахута.

След това добавете брашното и червен пипер на око, като добре разбъркате.

Добавете шкембето, карамфилчетата, доматения сос, накълцания магданоз и долейте 2 ч.ч. от бульона на шкембето.

Оставете всичко да се вари още около 30 минути. Поднесете телешкото шкембе яхния с настърган кашкавал и малко нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: