Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от карфиол с два вида сирена

Кремсупа от карфиол с два вида сирена

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кремсупа от карфиол с два вида сирена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Много нежна и много вкусна - перфектната кремсупа"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 голяма глава
  • праз лук - 1/2 бр., бялата част
  • картоф - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 5 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чедър - 150 г
  • козе сирене - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • нар - зърна за аранжиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеленчуците и ги измиваме. Карфиолът разделяме на розички, а картофа и праза режем на кубчета.

В подходяща тенджера разтопяваме маслото на слаб огън и в него задушаваме праза и чесъна за кратко време.

Доливаме със зеленчуковия бульон и прибавяме розичките карфиол и картофа. Подправяме със сол и черен пипер.

Варим, докато зеленчуците омекнат. Отстраняваме супата от котлона.

Пюрираме я, добавяме прясното мляко и я варим още 10 минути.

Прибавяме сирената, като разбъркваме до тяхното разтопяване.

Сервираме зеленчуковата супа топла, поръсена с прясно настъргано индийско орехче и аранжирана с няколко зрънца от нар.

Кремсупата от карфиол с два вида сирена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
КРАСОТА.БРАВО.
29.10.2017 18:03