Начин на приготвяне
Почистваме зеленчуците и ги измиваме. Карфиолът разделяме на розички, а картофа и праза режем на кубчета.
В подходяща тенджера разтопяваме маслото на слаб огън и в него задушаваме праза и чесъна за кратко време.
Доливаме със зеленчуковия бульон и прибавяме розичките карфиол и картофа. Подправяме със сол и черен пипер.
Варим, докато зеленчуците омекнат. Отстраняваме супата от котлона.
Пюрираме я, добавяме прясното мляко и я варим още 10 минути.
Прибавяме сирената, като разбъркваме до тяхното разтопяване.
Сервираме зеленчуковата супа топла, поръсена с прясно настъргано индийско орехче и аранжирана с няколко зрънца от нар.
Кремсупата от карфиол с два вида сирена е готова.
Коментари