Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейкчета с тиква и рикота

Чийзкейкчета с тиква и рикота

Чийзкейкчета с тиква и рикота
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
190 мин.
Порции
12
"Винаги може да разчитате на нас, когато става дума за изяждане на ароматни чийзкейкчета с тиква и рикота"

Необходими Продукти

  • бисквити орео - 300 г
  • масло - 75 г
  • ванилия - 1 бр., 0.2 г (прах или течна)
  • рикота - 600 г (може да се замени с филаделфия)
  • прясно мляко - 100 мл
  • пюре от тиква - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • царевично брашно - 50 г
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете и нарежете тиквата в тавичка. Нарежете бучка масло отгоре и изпечете. Охладете и намачкайте. Оставете я встрани.

В купа сложете яйцата и захарта. Бъркайте с миксер до побеляване. Добавете рикотата, млякото, ванилията, тиквата и царевичното брашно.

Ако стои на гранули, разбийте с пасатора до хомогенна смес. Разтопете маслото и добавете натрошените бисквити.

Във форма за мъфини сложете от бисквитите, като предварително сте напръскали със спрей мазнина.

Разпределете бисквитите равномерно и натиснете с лъжица. Напълнете чийзкейкчетата със сместа и печете за 15 минути на 180 градуса, а после 1 часа на 140 градуса.

Чийзкейкчетата с тиква и рикота са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: