Захаросани ябълки

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964162533
30/10/2017
"Помните ли този десерт от детството?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 611
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълки - 5 - 6 бр. (за предпочитане червени)
  • захар - 1 кг
  • оцет - 1 с.л.
  • вода
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се изсипва в тенджера и към нея се добавя оцетът.

Количеството на водата трябва да е колкото да намокри хубаво захарта. Трябва да я покрие, но без да се показва над захарта. Така тенджерата се слага на котлона.

Когато захарта се разтопи и започне да ври, с помощта на клечка за зъби или дървено шишче се пробва дали е готова.

Единият край на клечката се потопява в захарния разтвор и се изважда - ако след като изстине не лепне по пръстите, когато се докосне, е готово.

Отнема се от котлона и щом спре да бълбука се добавя червена сладкарска боя. Разбърква се и вече сместа е готова. Всяка от ябълките се набучва на дървени шишчета и така се потопява в захарния разтвор.

Щом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар