Захаросани ябълки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
551
4
30/10/2017
"Помните ли този десерт от детството?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 757
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ябълки - 5 - 6 бр. (за предпочитане червени)
  • захар - 1 кг
  • оцет - 1 с.л.
  • вода
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се изсипва в тенджера и към нея се добавя оцетът.

Количеството на водата трябва да е колкото да намокри хубаво захарта. Трябва да я покрие, но без да се показва над захарта. Така тенджерата се слага на котлона.

Когато захарта се разтопи и започне да ври, с помощта на клечка за зъби или дървено шишче се пробва дали е готова.

Единият край на клечката се потопява в захарния разтвор и се изважда - ако след като изстине не лепне по пръстите, когато се докосне, е готово.

Отнема се от котлона и щом спре да бълбука се добавя червена сладкарска боя. Разбърква се и вече сместа е готова. Всяка от ябълките се набучва на дървени шишчета и така се потопява в захарния разтвор.

Щом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Супермаг
Супермаг
23.09.2020 19:10
доставка на ябълки
0
0