Захаросани ябълки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Захаросани ябълки2 / 2
30/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Помните ли този десерт от детството?"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 - 6 бр. (за предпочитане червени)
  • захар - 1 кг
  • оцет - 1 с.л.
  • вода
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се изсипва в тенджера и към нея се добавя оцетът.

Количеството на водата трябва да е колкото да намокри хубаво захарта. Трябва да я покрие, но без да се показва над захарта. Така тенджерата се слага на котлона.

Когато захарта се разтопи и започне да ври, с помощта на клечка за зъби или дървено шишче се пробва дали е готова.

Единият край на клечката се потопява в захарния разтвор и се изважда - ако след като изстине не лепне по пръстите, когато се докосне, е готово.

Отнема се от котлона и щом спре да бълбука се добавя червена сладкарска боя. Разбърква се и вече сместа е готова. Всяка от ябълките се набучва на дървени шишчета и така се потопява в захарния разтвор.

Щом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: